Kocour jménem Merlin

Jsou to tři týdny, kdy naši rodinnou domácnost obrátil vzhůru nohama nový člen. Je to kocour jménem Merlin. Je mu 3 a půl roku (je už tedy dospělý), rasa modrá britská. A jak se k nám tak narychlo dostal?
  


Jedna známá z našeho města, starší paní, měla rakovinu v pokročilém stádiu a nevypadalo to  s ní moc dobře. Jelikož je její neteř kolegyně mého táty, kontaktovala ho, jestli nechceme kocoura. Jinak by šel do útulku. Paní totiž bydlela se svým manželem, kterému je přes 80 let a má Alzheimera, v 1+1 ještě s dalším kocourem a se psem. 

Vůbec jsem nevěděla, že se něco chystá, jelikož jsem zrovna jela na školní exkurzi, která trvala 5 dní. Druhý den mi mamka psala, že má pro mně překvapení a poslala mi pár fotek. Chudáček byl vyděšený, krčil se pod konferenčním stolkem a ve vaně. Když jsem ale přijela domů, byl už přátelský. Dokonce i ke mně se hned přihnal, očuchal mě a nechal se pohladit.



Nikdy jsme doma nechovali kočku, tudíž se pořád ještě učíme. Merlin vypadá ale naprosto spokojeně. Má tu svoje škrabadlo, kočičí záchod (na který je naštěstí naučený), svůj pelíšek (do kterého vůbec nelezl, takže jsme ho dali pryč, nejspíš patřil tomu druhému kocourovi). Nesmí ale na stoly, na které se dává jídlo a hlavně do kuchyně. Nejdříve do kuchyně chodil, ale poté, co vyskákal na nejvyšší polici a zničil krásné výstavní lahve od whiskey z dovolené ve Skotsku, tam zkrátka zavíráme. Pořád nás ale pokouší a snaží se tam v nepozorované chvíli vlézt.



Miluje drbání. Dokonce se nechá podrbat i na bříšku. Nejvíc miluje drbání na tvářích a na bradě. Ráno, když vstanu, začne strašně vrnět a musím se s ním aspoň chvíli mazlit. Někdy se nechce mazlit, jindy ale vyžaduje pozornost, otírá se o nohy a nebo dloube hlavou do mé ruky nebo dokonce do hlavy :D Miluje lezení po vejškách, leze do skříní, do všech různých zákoutí, do poliček, pod stoly, do stolů, do tašek, zkrátka prozkoumá cokoliv, co je v jeho dosahu. Dokáže vyskočit opravdu vysoko. Ne vždy se mu to ale povede. Když si potřebuje dodat odvahu, mňoukne si a pak skočí. Má rád laserové ukazovátko a místo peříček má raději druhý konec provázku. Ale nemá rád nošení v náručí a když mu něco zakážu nebo ho odněkud vyženu, je hrozně uražený. No zkrátka kočka!


Komentáře

  1. To jste moc hodní, že jste se ho ujali, u nás to takto začalo a nyní máme doma 11 tuláčků, které chtěl vždy někdo utratit nebo hodit do lesa, aby pošel. :-( Proto vím co to obnáší, ale moji rodiče jsou perfektní a vše se naučili a všechny je milují. Merlin je moc roztomilý a je vidět, že je u vás spokojený, zachránili jste ho, bude mít u vás krásný domov :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je krasne, ze ste mu poskytli domov a nemusel do utulku.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  3. Som veľmi rada, že si Merlin u vás našiel domov :) Nádherný kocúrik s fantastickým menom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jméno má od původních majitelů, tak jsme mu ho nechali. Stejně na něj neslyší 😆

      Vymazat
  4. Panejo, ten je prostě boží! :-) Já neustále přítele ukecávám, ale myslím, že to nedopadne. To už by mí prý spíš prošel ten pes, ale zase na druhou stranu si říkám, že kočka je méně náročná. :-) Merlin je zlatíčko, ať vám dělá nadále samou radost! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jejej, to s paní mě mrzí. Je ale super, že kocourek našel nový domov, kde může být štastný a nemusel nikam do útulku nebo tak. Mimochodem je to opravdu krásný mrnousek. Normálně mě to nahlodává si pak do vlastního bydlení takového mourka pořídit.

    Měj se hezky
    …ARI
    FB: ARI Drobná
    Blog: ARI Drobná

    OdpovědětVymazat
  6. Ta fotka, jak Ti objímá nohu je strašně roztomilá! Koukám, jak si na vás rychle navykl :) Taťkova přítelkyně taky donesla britku a to je teda strašná čůza :D A pořád se tváří, jako by Tě chtěla zabít :D My máme doma Bohouška (z ulice) a je to hrozný miláček ♥ I když na škrabadle jsem ho v životě neviděla a na wc doma zásadně nechodí, nemá to tam rád :D Nepořádek dělá pouze v případě, že mu není dobře. Je to takový náš malý miláček ♥ Doufám, že s drobečkem bude více článků ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. Kočky jsou hrozný uličnice, ale já už bych si život bez té své nedokázala představit :) Teď se s přítelem snažíme adoptovat druhou kočičku z útulku

    OdpovědětVymazat
  8. To jste udělali moc hezkou věc :) My jsme si takhle před šesti lety vzali z útulku před Vánoci mourovatou kočičku. Bohužel před rokem nám umřela, ale myslím, že u nás měla klidné a spokojené staří :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherný kocourek :) Kamarádka měla podobného.

    OdpovědětVymazat
  10. Ten je úžasný! Miluji kočičky a ty britské jsou prostě krásné.

    Ať Vám dělá samou radost! :-).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář! :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Seriál Černobyl