Nepopulární názory #1


Připravila jsem si novou sérii (možná to časem série opravdu bude), která není žádný můj výmysl, ale myslím, že je to docela dobrý nápad, proto jsem se to rozhodla zavést i tady. Možná znáte pod názvem unpopular opinions, ale protože raději píšu na blogu česky, tak tedy nepopulární názory. Co je na nich vlastně tak nepopulárního? Jsou to názory, u kterých máte pocit, že s vámi snad nikdo nesouhlasí a že obecné mínění je trochu jinde než to vaše. Nezapomeňte se o své názory na témata podělit v komentářích. Tady je jich několik prvních 💁

Nesnáším sportovní oblečení
Nejsem žádný sportovec. Moje největší sportovní výkony byly na vybíjené na tělocviku a sem tam nějaká turistika, ale jinak ne. Od dětství mně ale mamka oblékala... no, podle toho, jak uznala za vhodné ona. A tak jsem někdy do věku 14 - 15 let chodila jen v teniskách (přesněji botaskách), džínech, tričkách, mikinách a šusťákových bundách. Ale časem se u mně vyvinul můj vlastní styl - raději si obléknu něco elegantnějšího a ležérnějšího, ale sportovní oblečení u mně nemá žádný úspěch. Jsem v tom jak velká, neforemná koule. Moje nohy v softshellových botech vypadají ošklivě a napuchle. Džíny jsou ok, ty nejsou sportovní a nosím je ráda. A už vůbec nesnáším prošívané vesty. Zkrátka si v tom připadám jako ošklivá, malá holka, kterou obléká máma.

Čtení knih tě nedělá chytřejším
Miluju čtení a knihy už od dětství. Knihy pomáhají v osobních rozvoji, v rozšiřování slovní zásoby a s pravopisem. Občas se na různých skupinách a diskuzních fórech objeví osoby, které se povyšují nad "nečtenáře", protože mají utkvělou představu, že jsou automaticky chytřejší. Jo, čtení je koníček, který přitahuje spíše intelektuály než hospodské povaleče, ale všechny mince mají 2 strany. To, že si něco přečtu, ať je to romantická kniha nebo detektivka nebo kniha o teorii relativity, ze mně nedělá chytřejšího člověka. Určitá rozumová složka musí být vrozená a ta se prostě nedá naučit.



Selena Gomez je přeceňovaná 
Začínala jako herečka v seriálech pro dospívající a dnes působí jako zpěvačka. Zpěvák je pro mně někdo, kdo má krásný hlas a umí s ním pracovat. U Seleny Gomez si to ale nemyslím. Nejde mi tedy do hlavy, proč je tak populární. Dříve jsem měla ráda její písničku Naturally, ale dnes se ani nesnaží o zpěv, ale spíše šeptá. Její slávu by si zasloužil někdo, kdo skutečně zpívat umí.

Tradice nemusí dodržovat každý
Možná to bude ode mně jako od studenta historie znít divně, ale nejsem ten typ, který do váš bude šít, abyste dodržovali nějaké české tradice, pokud nechcete. Osobně nejsem věřící člověk, takže mi to z tohoto hlediska nic neříká. Jsem dost liberálně smýšlející moderní člověk a neuznávám to, že musím za každou cenu dodržovat tradice, pokud je dodržovat nechci. Například neslavím Velikonoce, ty mi jsou úplně šumák. Maximálně máme o víkendu nádivku s bramborovým salátem, ale vajíčka se u nás nebarví a ani na koledu se nechodí. Když jsem byla malá, něco z toho se u nás dodržovalo, ale postupem času to z našich životů nenásilně odstoupilo a nikomu to nechybí. Tradice jsou každého osobní věc a tvrzení, že je to přece křesťanství, které formovalo naši kulturu, pro mně není žádný argument.

Seriál Přátelé mi nikdy nepřišel zábavný
Je to populární seriál, který snad všichni milují. Viděla jsem několik dílů, ale nikdy jsem se u něj moc nebavila. Přišla mi třeba zábavná scéna, kdy se Joey snaží mluvit francouzsky, ale jinak? Prostě mně tento seriál moc neoslovil a nevím, co na něm všichni vidí. Ale je to jen o vkusu. 

Miluju popovou hudbu
Pop je někdy označován celý hudební průmysl, nejenom to, co je aktuálně nejpopulárnější. Je to žánr, který se kombinuje s mnoha dalšími a vzniká tak neuvěřitelně pestrá škála hudby, kam více umělců spadá než nespadá. To, že se ta písnička nehraje v rádiu a nezná ji celý svět, neznamená, že to není pop. Když řeknu, že poslouchám pop, určitě tím nemyslím Michala Davida nebo Britney Spears, jak si to běžný člověk představuje. Pop music není nadávka. Může být kvalitní, dobrá, poslouchatelná. Stejně tak může jít o sračky. Jako v jiných žánrech. Od Franka Sinatry přes Celine Dion a Michaela Jacksona až po Lanu Del Rey. Není nutné se obhajovat "já přece pop neposlouchám, to je pod moji úroveň", protože nejspíš ve vašem přehrávači něco z popu je a ani o tom nevíte ;)

Komentáře

  1. Njevíc unpopular opinion bych u tebe zařadila ty Přátele, to opravdu není jen tak ledajaký názor. :D
    S tou hudbou je to složitější, protože je populární hudba a do toho spadá snad vše no a pop, což ale není zkratka pro populární, ale je to právě oddělení samotné a označuje se tak hudba, která má za účelem hlavně se řídit podle toho, co zrovna je oblíbené a je to hodně o výdělku. Ale ano, pop je i ostatní než to, co nyní hrají v rádiu.
    Stejně tak, když řeknu, že poslouchám metal, představí si mnoho lidí spíš třeba power (to, co není příliš melodické), ale právě je tam neskutečné množství odvětví a některé jsou fakt úžasné. :)

    OdpovědětVymazat
  2. S tím sportovním oblečením to mám podobně. Dokud mi ho kupovali rodiče, bylo to "džínomikinošusťákovobundobotasky" a teprve až na vysoké jsem se sama těžce učila, co by se mi mohlo líbit víc. Teď teda džíny nosím taky (i když mám radši nemodré), ale jinak rozhodně svetry, košile, halenky, podpatky nebo baleríny a šusťákovou bundu bych už neoblíkla. Nelíbí se mi. Vesty se mi pak nelíbí už vůbec, a to vůbec žádné. Navíc mi to vždycky přišlo jako nelogickej kus oblečení, protože jsem nikdy nezažila situaci, že by mi bylo zima na záda, ale ne na ruce :D Natož pak ty buřtoidní prošívaný.
    A tradice? Jistě že by každý měl dodržovat jenom to, co opravdu chce. Násilné udržování tradic jsem nesnášela už od malička. A naštěstí u nás skoro všechno taky vyšumělo (vyšumělo by úplně, kdyby máma právě na tom násilném udržování nelpěla), kromě Vánoc, ty milujeme, a přímo u mě doma v ČB úplně všechno - na Vánoce jezdím k rodičům, takže se neotravuju výzdobou nebo tak u sebe.

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek :) Pobavil mě, protože v některých názorech se trochu poznávám :) Třeba seriál Přátelé a všechny podobné vtipné seriály mě moc neoslovily. A sportovní styl oblečení u mě taky moc nepochodí, vypadám v něm ještě mladší než normálně, jako malá holčička :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tyto články/ videa mám ráda, je to takové zpestření od jiných článků.

    Jako malá jsem dělala spousty věcí. Hrála fotbal, běhala jsem jak o závod, tančila.. ale čím jsem starší, tak mi to méně říká. Ale cvičit třeba bych chtěla, to je pro mě sport aspoň trošku :D

    Čtení knih podle mého dělá o něco chytřejší. Přesně jak si zmiňovala slovní zásobu, pravopis, rozhled:-).

    Selena byla dříve fajn, teď mě její písničky vůbec neoslovují, spíš se mi až hnusí..

    Tradice si má každý dodržovat jak on sám chce. Buď je bude dodržovat tak jak jsou nebo jinak a naopak vůbec. Je to každého věc:-).

    Na seriál jsem měla úplně stejný názor, ale úplně. Pak přítel na ně koukal a nějak se mi zalíbil. Ten jejich humor je zvláštní, ale leckdy dost vtipný. :)

    A s posledním souhlasím naprosto:-).

    OdpovědětVymazat
  5. Konečně někdo kdo nemá rád přátele :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Knihy ohlupují, ale je to příjemná neřest. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tuhle sérii naprosto miluju! :D

    Já jsem taky jednu dobu nesnášela sportovní oblečení, ale teď jsem tak hrozně zpohodlněla, že bez něho nedám ani ránu. Například sportovní podprdy.

    Děkuju! Konečně si toho se Selenou někdo všiml! Já třeba zpívat neumím, ale stejně musím říct, že Selena zpívá hrozně - pokud zrovna nemá autotune. Je sice fakt nádherná, ale nepřijde mi to fér. Má skoro 20M odběratelů, proč? Protože je hezká?
    Třeba s takovou Arianou Grande se to nedá srovnávat.


    A i s těmi tradicemi souhlasím. Chci přestat slavit Vánoce a místo toho někam odcestovat, ale tady asi nejvíce záleží na tom, jak moc jsme spjatí s rodinou.

    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář! :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

Seriál Černobyl