Fangirl

Výsledek obrázku pro fangirl rainbow rowell

Fangirl
Rainbow Rowell
vyšlo v ČR: 2015

Cath a Wren jsou jednovaječná dvojčata a obě se chystají na vysokou školu. Doposud dělaly vše spolu. Wren má ale trochu jiné představy o budoucnosti než sestra - chce si užívat studentského života a seznamovat se s novými lidmi. Naopak Cath má svůj svět - přesněji svět Simona Snowa - a píše fanfikci, kterou čte po světě mnoho lidí. Cath je oproti Wren v novém prostředí nešťastná. Bojí se chodit do jídelny, v hodině tvůrčího psaní pohořela a jediným kontaktem je její starší spolubydlící Reagan a její přítel Levi. Kdo Cath pomůže zapadnout do světa vysokoškoláků?

Knihu jsem si koupila v angličtině. A jelikož nejsem žádný odborník, chtěla jsem něco jazykově jednoduššího, tedy i příběhově jednoduššího - ještě bude nějakou chvíli trvat, že přejdu v angličtině do fantasy nebo sci-fi. Ostatně, jde o Young Adult knihu. Není to ale romantická kniha a ani dramatická, z obou směrů ani jeden nepřevažuje.

Cath je introvertka, to je jasné aniž by jste knihu četli. A přestup na vysokou školu je těžký pro všechny, nejen pro introverty. Takže mi byla v těchto ohledech sympatická a blízká. Nejistoty a úzkosti znám jako svoje boty. Navíc jsem ve své době psala i fanfikce o Harry Potterovi, což je prakticky Simon Snow, ale to jsem byla mladší než Cath. Mám v sobě ale i kousek Wren, která se chce kamarádit a bavit.

Už jsem nakousla, že Cath píše fanfikce o Simonu Snowovi, což je taková verze Harryho Pottera v jejich světě. Autorka o Simonu Snowovi napsala už 7 knih a 8 je na cestě, ale filmy, ty se jim nevyrovnají. Několik ukázek z fanfikce obsahuje i Fangirl, ale nechápu, proč tam vlastně byly, k příběhu se vlastně nijak nevztahovaly a já je přeskakovala. 

Jsem ráda, že jsem si Fangirl přečetla a co se týče angličtiny, nebyla vůbec těžká a nebylo těžké se začít do autorčina stylu. Doporučuju jako oddychovou knihu :)

4/5

Komentáře

  1. To je super, že je ti ta kniha blízká. :) Já moc young adult nemusím, ale na přestup do anglických knih musí být naopak super. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Haha, já sí říkala: Lol, to je ta knížka, co "napsala" Zoella, ale pak mi došlo, že se to jmenuje úplně jinak. Myslím, že jsem to do teď měla jako stejnou knížku, sakra.

    Každopádně asi bych si tenhle žánr knížky vybrala taky na čtení v angličtině. Je to pro začátek nejlepší.
    I co se týče seriálů s anglickými titulky, tak nejlepší byly takový ty teen drama romantický seroše.

    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem nečetla, ale jmenuje se Girl online, takže chápu že se ti to plete 😁

      Vymazat
  3. Knížku znám jen podle názvu, ale vůbec jsem nevěděla, o čem vlastně je :) Teď mě láká si ji přečíst, sama jsem teď na nové vysoké a trošku se tam cítím ztracená, tak třeba bych díky knížce víc cítila, že to je normální :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Túto knižku poznám podľa obalu a aj podľa názvu. Dosť ma lákala, ale potom som kúpila iné knižky. Vyzerá však naozaj skvelo! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. Knížku znám, pamatuju si, že jsem si ji chtěla před pár lety přečíst, ale nějak jsem se k tomu nedostala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Knížku taky znám, četl ji už skor každý, jen já pořád ne :) Všichni si ji moc chválí, takže bych ji měla nejspíše zkusit taky. Ale kdoví proč mám pocit, že to nebude úplně to pravé :)

    OdpovědětVymazat
  7. k týhle knížce se snažím dokopat strašně dlouho. a ještě jsem to neudělala a začíná mě to mrzet, hodně lidí o tom hezky básní, tak třeba by se mi to taky líbilo. i když občas se mi některé věci, co se plno líbí nelíbí, ale to tak má občas každý, řekla bych. nu, každopádně jsi mě možná víc přikopla ji zkusit. ^^

    OdpovědětVymazat
  8. Našli si i společného kluka, kvůli kterému si vjely do vlásků. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tuhle knihu si chci přečíst už takovou dobu a ještě jsem se k tomu nedostala. Od autorky jsem četla Eleanor a Park a ta se mi moc líbila!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář! :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

Seriál Černobyl