Úžasňákovi 2

Související obrázek

Úžasňákovi 2
USA, 2018
animovaný, akční, dobrodružný

Po 14 letech jsme se dočkali pokračování příběhu animované rodinky Úžasňákových, která v roce 2004 získala Oscara za nejlepší animovaný film. První díl byl můj první film, který jsem viděla v kině a na pokračování netrpělivě čekám od dětství. Nejde jenom o film pro děti, ale dnes už o nadčasový snímek, ve kterém si najdou to svoje i dospělí. To by bylo k prvnímu dílu, který jste určitě viděli. Splnila ale dvojka moje očekávání?

Ano, v kině bylo spoustu dětí s rodiči, takže jsme tam s kamarádkou zvyšovaly věkový průměr. Ale přišlo mi, že jsme se bavily lépe než některé děti, které to asi moc nebavilo nebo byly moc malé, aby vydržely sedět (a zrovna byly vedle nás). Před filmem se vysílal krátký animovaný film Bao, který nejdřív vypadat roztomile a poeticky, ale nakonec jsme se kamarádkou shodly, že jsme nepochytily pointu. Ale zpátky z Úžasňákovým...

Film začíná přesně tam, kde skončil předchozí díl, tedy příchodem Podkopávače. Celá naše rodinka se ho pokusí zlikvidovat, což se jim skoro povede. Policie má ale na jejich činy jiný názor. Superhrdinové jsou totiž už delší dobu postaveni mimo zákon. Helen se pokusí pomocí bohatého investora přesvědčit veřejnost, že superhrdinové mohou být užiteční. Bob tedy zůstává doma s dětmi Violet, Dashem a Jack-Jackem. 

Královsky jsem se bavila už od začátku. Myslím, že si ve filmu najdou svoje všechny věkové kategorie. Akčních scén je hodně, dokonce bych řekla, že více než v prvním díle. Nechybí i humor, který je Úžasňákovým vlastní. Objeví se tu spoustu nových postav, ale i staré známé a oblíbené charaktery jako Mražoun nebo Edna. Líbilo se mi i to, jak se autoři zaměřili více na malého Jack-Jacka, což jim dalo hodně prostoru pro nové akční i vtipné scény. 

Jistě se druhý díl nevyrovná originalitě prvního dílu. Ale čekání se vyplatilo. Opravdu jde o povedený film a poctivé pokračování oblíbeného prvního dílu. 

5/5

Komentáře

  1. Jéj, táto recenzia ma naozaj úprimne potešila, keďže sme minule boli s priateľom v kine a rozhodovali sme sa práve medzi týmto animákom a ešte Hotelom Transylvánia 3. Nakoniec zvíťazil Hotel, ktorý podľa mňa tiež stál za to a tiež sme sa viackrát pristihli pri tom, že skoro plačeme od smiechu. V každom prípade, hneď ako to bude možné, stiahnem si aj tento, keďže podľa recenzie som naň zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ježkovy, já neviděla ještě ani jedničku :D
    Ale animované filmy moc nemusím :D

    OdpovědětVymazat
  3. I really love this movie so much haha.. Thanks for sharing! I need to replay this movie ^^

    Would you like to support each other by follow GFC and G+?
    Let me know if you follow me and I will follow back asap!

    Xoxo,
    Erika

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé, všichni o tom mluví :D Tak já si do kina na pohádku po dlouhý době snad taky dojdu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasňákovi zrovna nepatří mezi moje nejoblíbenější animáky, ale nalákala si mě, abych se na dvojku taky podívala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář! :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

Seriál Černobyl