Zkoušky za dveřmi!

foto: vlastní 

Nedávno byl první máj - lásky čas. Však to znáte. A za chvilku nastane méně příjemný čas - čas zkoušek. Právě teď probíhají maturity, pokud se nepletu zrovna je svaťák. Každému, kdo se připravuje, přeju hodně štěstí! 

Před pár dny jsem si vzpomněla na svoje poslední dny na gymplu. Já ani kámoška jsme nemohly uvěřit, že už je to rok, co jsme opustily naši (ne)oblíbenou instituci. Byl to hrozně divný pocit. 8 let jste na jednom místě a najednou je všechno jinak. Po dalších nostalgických myšlenkách jsem došla k názoru, že bych se tam stejně vrátit nechtěla.

První zkouškové na vysoké škole bylo fakt náročné. Pořádně jsem nevěděla, jak na to, co mám očekávat nebo jak se správně připravit. Snažila jsem se nic nepodcenit, už jsem prostě taková - když chci něco dokázat, jdu do toho na 100%. Kromě jedné zkoušky, kterou jsem udělala až na potřetí, to probíhalo docela hladce. Pro další semestr jsem se rozhodla pro lepší organizaci, která zahrnovala hlavně učení se v průběhu. Což se moc nedaří. Nejhorší asi bude předmět Právo II, o kterém hodně lidí říká, že je extra těžký. Naštěstí mám o 2 předměty méně, ale zase složitější zkoušky nebo zápočty. Nahromadily se seminárky a různé práce, do kterých nejsem schopná se pustit. Prostě to valím před sebou, dokud nebude opravdu nutné začít něco dělat. Opravdu bojuju s prokrastinací. I když vím, že to nakonec udělám, když jsem v časovém presu, mám nervy na pochodu. Vím, co bude následovat a ani přesto se nesnažím s tím nic dělat. Je to začarovaný kruh a musím se snažit ho nějak prolomit.

První zápočet mám příští týden v pondělí, tedy 14.5. z úvodu do pedagogiky, což je předmět, na který jsem moc nechodila, ale mám pěkně zpracované poznámky od spolužačky. Je to předtermín, jelikož semestr nám končí až v pátek 18.5. Takže ten den se ještě normálně učíme a zápočet se píše až v 6 večer... Což je blbý, protože mám semináře ráno a celé odpoledne tam budu čumákovat. Jako obvykle zabíjím čas čtením knížek. Jelikož mi jich pár ke zkoušce k obecných dějin ještě zbývá, tuším, co bude na programu.

Sama jsem zvědavá, jak budu mít zkoušky rychle hotové. Určitě si nechci nic nechávat na září, protože nemám v plánu se zdržovat ve škole až do října. Každopádně už mám brigádu na červenec, stejnou jako minulý rok a docela se tam těším. Jelikož jde hlavně o práci rukama, u které nemusíte moc myslet, bude to opravdu odpočinek. Někdy mi připadá, že nejde tolik o znalosti, ale více o psychickou pohodu. Mám jednu spolužačku, která se snad před každou zkouškou stresovala jako blázen a nakonec i tu nejtěžší měla za 1 na 1. pokus... Někdy je zkrátka ten stres úplně zbytečný. Nějak to dopadne, že?

Komentáře

  1. Zkoušky jsou opravdu těžké, především na té vysoké, ale i když někdy šíleně prokrastinujeme, tak ti jde podle mého pak snadněji a rychleji :D Měla jsem 2 měsíce na zkoušku z celého roku a jasně že jsem se na to nepodívala až poslední cca 2 týdny a měla jsem za 2:-)
    Těsně před zkouškou se mi vždy lépe učilo, sama nevím jak to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každopádně přeji hodně štěstí!!!! Držím všechny palečky :-).

      Vymazat
  2. Držím palce, ja uz mam zkoušky v plném proudu, ono je to jak kdy. Když si to vezmu, je to moje šesté zkouškové za dobu mých studií, ale pořád si připadám jako kdybych tam šla prvně, stejně všechno podceňuji a boj s prokrastinací naprosto prohrávam. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Držím palce se zkouškami! Obdivuji Vás všechny. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Držím pěsti, žádný stres - i když to je asi nemožné přání... Tak si říkám, co na vysoké budu dělat, když se na gymplu stresuju s prezentacemi a dvouminutovými zkoušeními. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Taky se mi to blíží, první zkoušky mám už pozítří. Já jsem teď ve druhém semestru a mám z toho celkem strach, už ten první byl docela boj. Průběžné učení mi bohužel moc nejde, tak jsem na sebe zvědavá. :D Kamarádka je přesně ten typ, který se nejvíc stresuje a pak má nejvíc bodů z ročníku z testů. :D Držím palce u zkoušek!

    Rosa Nera

    OdpovědětVymazat
  6. Jo Marina je super. Máš fajn blog :)

    OdpovědětVymazat
  7. Přeji hodně štěstí u zkoušek a zápočtů. Už aby bylo vše hotové a mohly si užívat trošku volna :). Upřímně, ani se nenadějete a za chvíli budete na konci vašeho studia. Je šílené, jak moc to letí. Zrovna včera mi kamarádka (spolužačka) psala, že před rokem jsme měly praxi - byla super. Je vážně divné, už to končí. S kamarádkou se určitě budu vídat dále, ale už to nebude ono. Já snad končím v září, kamarádka musí prodlužovat, takže pokud se dostanu na magistra, tak ona už tam stejně nebude :(.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář! :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

Seriál Černobyl