The End Of The F***ing World


The Edn of The F***ing World
drama, komedie
Velká Británie, 2017-?

James je semdnáctiletý kluk, který není tak úplně normální. Myslí si, že je psychopat. Zabil už několik zvířat a teď chce pokročit na další level - zabít člověka. Vyhlédne si Alyssu, kterou potká ve školní jídelně. Ani ona to v životě nemá jednoduché - rodiče se rozvedli a doma ji každý přehlíží. Chce zažít něco většího. Z naprosto odlišných důvodů spolu začnou chodit. Jednoho dne James sebere otcovo auto, jednu mu vrazí a společně utečou. Zprvu zábavná cesta se ale v průběhu pěkně zvrtne. 

Seriálů se zápornými hlavními hrdiny je více než dost. Počkat, jsou vlastně James a Alyssa záporáci? Musím říct, že nevím. Alyssa mi zpočátku vážně lezla na nervy, ta její drzost mi přišla podivná, ale asi to patří k postavě. 

Nápad a provedení seriálu mi přijde originální. Během pouhých 8 dílů o 25 minutách se do seriálu vejde tolik, že máte pocit, jako by jste přečetli několik knih. V každém díle přijde něco, co vás donutí pustit si další část. Zajímavé je to, že sledujeme 2 dějové linky - jedna se točí okolo Jamese a Alyssy a druhá okolo vyšetřovatelek  Eunice a Teri. Kromě drastických scény plných krve (přišlo mi docela fér vás před nimi varovat) se dočkáte sem tam britského humoru, který prostě nesmí chybět.

Seriál je relativně nový, má zatím pouze 1 řadu a 2. řady se dočkáme někdy na počátku roku 2019. Moc se na ní těším, protože seriál skončil opravdovým cliffhangerem. Nemyslím si, že je to jeden z těch seriálů, na které brzo zapomenete - naopak, některé scény se vám pevně vryjí do paměti. Zvlášť když ho jako já shlédnete za 1 odpoledne (což vzhledem k délce a počtu epizod opravdu zvládnete).

5/5

Komentáře

  1. To může být zajímavé :D Vzhledem k tomu, že má 8 dílů, tak se na to podívám. To bych časově zvládnout měla:)

    OdpovědětVymazat
  2. O tomhle seriálu už jsem slyšela, ale ještě jsem se nedostala k shlédnutí. :-) Nicméně všichni to hezky hodnotí, tak snad konečně už... :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Psychopati, to je moje. (Vím, že to zní divně, co už nadělám, holt taky nejsem normální.) Navíc ani britskému humoru nelze odolat, takže to rozhodně musím zhlédnout. Díky za inspiraci. (:

    OdpovědětVymazat
  4. to zní strašně dobře! a jestli to má jen pár krátkých dílů, tak se na to určitě musím podívat :) díky za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jsem to už viděla, je to fakt super! hrozně mě to bavilo a ten britskej humor byl absolutně úžasnej :D

      Vymazat
  5. Tenhle seriál jsem viděla hned jak vyšel a hrozně jsem si jeho černý humor zamilovala :D A ty krásné epizody a rychlý spád děje mi vyhovoval.

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to opravdu zajimavě :) a na CSFD to lide taky hodnoti moc dobre. :) s pritelem hodne rádi spolu koukame na serialy tak mu to zkusim dneska navrhnout. :) diky za super tip :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář! :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

Seriál Černobyl