Before I Fall

Výsledek obrázku pro before i fall

Before I Fall
Austrálie, USA, 2017
drama, mysteriózní

K filmu jsem se dostala skrz knihu Chvíle před koncem od Lauren Oliver, která je knižní předlohou pro film. Četla jsem ji už před více než 2 lety, ale stále ve mně zanechala silný dojem. Na film mně navíc nalákala i moje oblíbená herečka Zoey Deutch, která hraje hlavní roli Samanthy Kingston.

Bez toho, abych vyzradila spoilery, musím být v popisu děje docela stručná. Samantha Kingston je docela obyčejná puberťačka žijící se svými rodiči a mladší sestrou. Je populární, má skvělýho kluka, úžasné a stejně populární kamarádky... Je trochu povrchní a asi by jste se s ní jen tak neskamarádili. Jeden páteční den, náhodou Valentýn, začíná jako každý jiný. Kamarádka Lindsay ji a jejich další kamarádky vyzvedne, jedou společně do školy, kde se těší, kolik růží dostanou od svých nápadníků. Samantin spolužák večer pořádá party, která nedopadne pro všechny dobře. Když Lindsay veze Samanthu a ostatní holky domů z večírku, srazí je protijedoucí auto a skončí v příkopu. Namísto v nemocnici se však Samantha probudí ve své posteli - zdravá a živá, ale... Probudí se v ten stejný den. Jenže si vše moc dobře pamatuje. Co musí udělat pro to, aby se "vysvobodila" z bludného kruhu jednoho stále se opakujícího dne?

Související obrázek

Možná si řeknete, že musí být nudné dívat se na film (nebo dokonce číst knihu) o tom, jak někdo prožívá stejný den pořád dokola. Jenže pro hlavní hrdinku je pokaždé trochu jiný. Musí přemýšlet nad tím, co udělala špatně a snažit se to udělat lépe nebo napravit. Určitě chápete, že nejde tolik o děj jako o psychologii hlavní hrdinky. Je v tom totiž sama, nikdo ji nechápe a nemůže ji pomoct. 

Celou atmosféru tvoří i skvělý soundtrack a okolí prostředí. Rozhodně nejde jenom o prázdný film pro teenagery, kterých je víc než dost. Vsadím se, že vám taky donutí zamyslet se nad tím, co byste dělali v kůži Samanthy. Za sebe doporučuji.

5/5

Komentáře

  1. Film mě velmi zaujal, náhodou to musí být napínavé čekat, co se stane a jak se to rozuzlí. Zapisuji si, že si musím stáhnout!! Díky za nápad :3

    OdpovědětVymazat
  2. O podobném filmu jsem četla, ale to bylo o tom, že se každé ráno probudí tam, kde i každý den a furt stejně dokola a je to díky jednomu "monstru".

    Film vypadá moc dobře, ráda se podívám:-).

    OdpovědětVymazat
  3. teď jsem se koukla na trailer. a přijde mi to fakt hodně psychologický.
    máš pravdu, moc deep teen filmů neni.

    už ho stahuju, děkuju za tip.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek :) Připomněla jsi mi, že už měsíc mám doma na přečtení knihu, abych se pak mohla mrknout i na film :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář! :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

Seriál Černobyl