Vzdor

Výsledek obrázku pro sarah crossan vzdor

Vzdor
Sarah Crossan
vyšlo v ČR: 2014

oficiální anotace:
Bea, Alina a Quinn jsou na útěku. Odstartovali povstání a byli nuceni odejít z kapsule, jediného místa, kde je dostatek kyslíku. Bea přišla o rodinu, Alina ztratila domov a Quinn výsadní postavení. Podaří se jim přežít v nebezpečné Divočině? Mohou dokončit revoluci, již začali? V patách jim je mladý voják ze Speciálních jednotek a jejich jedinou šancí je zůstat pohromadě, přestože je okolností nutí se rozdělit. Budoucnost lidstva je v ohrožení a tito čtyři mladí lidé se musí rozhodnout, kde leží jejich loajalita.


První díl z této dvoudílné série jsem četla už před více než rokem, takže jsem se docela bála toho, jestli si vůbec budu pamatovat děj a postavy. I přes to, že začínáme tam, kde jsme předchozí knihu skončili, není těžké si na prostředí a postavy vzpomenout. Navíc tu máme kromě Aliny, Bei a Quinna ještě nového, čtvrtého "vypravěče" Ronana.

Alina se spolu s několika členy Odboje, což je skupina lidí bojující proti nastavenému řádu v kapsuli, vydává do Sekvoje, o kterém nikdo přesně neví, kde leží. Míří tam i Bea s Quinnem, ale jejich plány překazí zraněná Jazz. Bea s ní čeká s pustině a primitivními prostředky jí pomáhá přežít, zatímco Quinn nazdařvůh putuje kamsi a hledá pomoc. Mezitím se Ronan dozvídá o smrti svého otce a následně je poslán do pustiny, kde se setká s Beou. Alina a její přátelé se v Sekvoji dozvídají něco, co snad raději ani nechtěli vědět.

Jelikož už jsem četla dost dystopií, vím, v čím se podobají. Někdy ve více věcech, někdy v méně. V tomto případě jsme narazili na originálnější kousek. Také jsem ráda, že série nemá milion dílů, ale jen jedno pokračování. Příběh tak není natahovaný a naopak má velký spád. Na nudu není v průběhu četby čas. Díky tomu, že je kniha psána dokonce ze 4 pohledů máme na příběh různý náhled, vidíme ho z více úhlů a celou knihu to jaksi "dotváří".

Pokud si chcete přečíst napínavou knihu z post-apokalyptické budoucnosti, doporučuji tuto série :)

4/5

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

Seriál Černobyl