Parks & recreation

Výsledek obrázku pro parks and recreation
komedie, sitcom
2009 - 2015
Amy Poehler, Rashida Jones, Nick Offerman, Aubrey Plaza, Chris Pratt, Aziz Ansari a další

Pro české diváky trochu netradiční seriál, který není veřejnosti tak dobře známý. Ovšem na sociálních sítích jako je Tumblr ho dobře zná každý druhý. Hlavní postavou je Leslie Knope, iniciativní zástupkyně vedoucího odboru Městské zeleně (Parks and Recreation) z fiktivního městečka Pawnee v Indianě. Seriál nemá pevnou dějovou linku (hlavně zpočátku), je založený především na charakterech postav a na tom, co se zrovna děje v jejich životech. Celý seriál je natáčen stylem "mockumentary" - což znamená, že je to takový napůl dokument, kdy čas od času postavy mluví jednotlivě do kamery jako by natáčeli dokument o svém životě.

Pilotní díl je docela zabavný, takový seznamovací a pro ty, kteří seriál sledují poprvé, dost důležitý. Ale ostatní díly z 1. série (celkem jich je asi 6) můžete s klidem přeskočit, protože nejsou moc dobré a celkem nudné. To vám ale řekne každý, kdo tento seriál shlédl, nejde jenom o můj názor. 2. série vás blíže seznámí s charaktery a je o mnoho lepší. 3. a 4. série mně bavily nejvíce a dál jsem se zatím nedostala, ale to je jen otázkou času.

Vedle Orange Is The New Black, o kterém jsem taky psala, je to jeden ze seriálů, které sledujete hlavně kvůli postavám a jejich charakterům než že by šlo o brutálně napínavou dějovou linii. Jednoduše řečeno, každý má svoje místo a kouzlo. Svým způsobem charismatická a optimistická Leslie Knope, šéf odboru Ron Swanson, kterého bych označila za svoji nejoblíbenější postavu, pohodový a luxus milující Tom Haveford, životem znuděná April Ludgate nebo roztomile přiblbý Andy Dwyer a další.

Jde o seriál s milým a ne úplně vlezlým stylem humoru, ale rozhodně patří k těm lepším sitcomům, které si zaslouží více pozornosti.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

Seriál Černobyl