Nedotknutelní

Výsledek obrázku pro nedotknutelní plakát

Nedotknutelní (Intouchables)
Velká Británie, Francie
komedie, 2011

Bohatý aristokrat Phillipe je ochrnutý od krku dolu a hledá nového asistenta - ze všech kandidátů vybere toho nejméně pravděpodobného - Drisse. Toho právě pustili z vězení a o péči o ochrnuté lidi neví vůbec nic. Jeho největší předností je optimismus a smysl pro humor. Přesto se mezi tak odlišnými lidmi může vyvinout neobvyklé přátelství.

Tento film je docela populární - jen na ČSFD je hodnocen jako 2. nejlepší komedie. Pro jednou musím s hodnocením plně souhlasit. Když hledám komedii, vybírám pečlivě, protože ne všechen druh humoru mně baví. Výhodou je, že nejde o americký film. Přeci jenom, Američani mají svůj druh humoru, který mi není až tak blízký.

Musím říct, že už dlouho jsem se u žádného filmu tolik nezasmála. Propojením dvou úplně jiných světů dojde ke vzniku tolika absurdních situací... Nejvíce jsem si oblíbila postavu Drisse, který do prostředí upjatých aristokratů vnáší úplně jinou energii, přes kterou se rodina Phillipa a jeho známí nemohou přenést a říkají, že Driss tam nevydrží.

Konec je laděný úplně jinak než zbytek filmu, ale chápu, proč to tak dopadlo... Ještě bych chtěla dodat, že jde o film podle skutečné události, což ho ještě více oživuje. Pokud jste ho ještě neviděli, určitě se mrkněte a neprohloupíte! :)

5/5

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

Seriál Černobyl