Fish Tank

Výsledek obrázku pro fish tank movie

Fish Tank
Velká Británie, Nizozemsko
Drama, 2009

Patnáctiletá Mia Williams žije se svojí svobodnou matkou a malou sestrou na sídlišti v Essexu. Matka jí nenávidí, sestra z ní má akorát legraci, je vyloučena ze školy a kamarády nemá. Jedinou její láskou je tanec. Všechno se může obrátit v dobré, když jí matka seznámí s jejím novým přítelem Connorem, který ji mimo jiné v tanci podporuje.

Abych z děje moc neprozradila, raději ho nebudu příliš rozvádět. Mia sice není postava se kterou bych se ztotožňovala, ale i tak jsem jí fandila, protože to, jak žila, si nezasloužila. Film bych se dal zařadit k žánru sociální drama a díky pohyblivé kameře přidává na autentičnosti. Máte tak pocit, že jste pořád vedle Mii a prožíváte to s ní. Oproti klasickým teenagerovským dramatům (jako třeba The Edge of Seventeen) není plný těch klišé a podivných vtipných vsuvek, které by se tam vůbec nehodily. Přesto není atmosféra napjatá k prasknutí a sem tam je odlehčená.

Film na mně zapůsobil a myslím, že si ho někdy budu muset pustit znovu. Připadá mi to jako jeden z těch filmů, které musíte vidět několikrát, abyste si všimli všech detailů a lépe ho pochopili. Každopádně je to jeden z těch méně známých (pro širší veřejnost) filmů, které by si zasloužily pozornost.

5/5

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

Seriál Černobyl