V hlavě

Výsledek obrázku pro inside out

V hlavě
USA
animovaný, rodinný, komedie, 2015

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi - Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou.

Že animáky nejsou jen pro děti, o tom už se ví od dob Simpsonových. Já animované filmy miluju, protože mi kolikrát přijdou lepší než hrané (svoji kvalitou), ale taky záleží na konkrétních kouscích. Film V Hlavě všichni chválili, proto jsem neváhala s jeho shlédnutím.


Film není úplně o pubertárním období, ale spíše prepubertálním. Je to sice pár let, co jsem si touto fází prošla, ale moc dobře si to pamatuju. Nejste už dítě, ale nejste ani dospělí a všechno s vám v hlavě plete. Do toho se přidají takové potíže jako je stěhování a odloučení od kamarádů... V tomto ohledu měl film jistou hloubku. Moc se mi líbilo zpracování postaviček, které představovali jednotlivé emoce a světa uvnitř hlavy Riley. Nečekala jsem tak šťastný konec, ale pořád se jedná o animák, který je určený i dětem... Třeba Ostrov klučičích kapel, to mě pobavilo :D Hodně animáků je zábavných, ale nereálných, tento byl ovšem uvěřitelný, hlavně v chování Riley. Chtělo by to nějaký druhý díl zaměřený na pubertu, protože to by byla vážně jízda :D Navíc úplně závěr filmu na to tak trochu odkazuje...

4,5/5

Komentáře

  1. Škoda, že filmy moc nesleduju (nedokážu o nich vydržet, snesu je jen jako kulisu), každopádně to nezní úplně špatně a možná na něj někdy mrknu. ;))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář! :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

1984