Orange is the new black


drama, kromedie
USA, 2013-?
hrají: Taylor Schilling, Laura Prepon, Kate Mulgrew, Jason Biggs, Natasha Lyonne a další

Piper Chapman žila spokojeně se svým snoubencem až do té doby, než ji obvinili ze spolupráce s drogovou dealerkou Alex Vause, se kterou měla před lety i vztah. Nastupuje tedy do federální věznice, kde je všechno ještě těžší, než to vypadá. Rozmanitost kolektivu rozvíjí příběh nejen Piper, ale i dalších vězeňkyň.

Děj jsem příliš nerozváděla hlavně z toho důvodu, že má spoustu vedlejších linií a provázanost příběhu ho neumožňuje jednoduše popsat.

Hlavní postava Piper je ze začátku vyjevená a nejistá z nového prostředí. Měla jsem ji na začátku docela ráda, zdála se být taková v pohodě, jenom trochu moc poučovala ostatní. Možná se jen projevila její pravá osobnost, možná ji změnilo vězení, každopádně mi začala lézt na nervy zvlášť po té, co přehodnotila svoje vztahy. Rozhodně mám mnohem raději jiné postavy. Nicky byla hrozně fajn. Jenom škoda, že od první půlky 3. řady už není v seriálu. Další mojí oblíbenou postavou je Morelová (většinou si všichni říkají příjmením, proto si občas nemůžu vzpomenout na jejich křestní), která je přítomná po celou dobu seriálu.

Vlastně nemáte šanci se u seriálu nudit, protože se pořád něco děje. Ať už více nebo méně šokujícího. Tvůrci si s ničím neberou servítky a všechno naservírují tak, jak to je. Vězeňkyně nemluví jako učebnice. Každopádně jestli vás tento seriál chytne, už vás nepustí. Doporučuji!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

TOP české knižní obálky

Kocour jménem Merlin

1984